maandag 18 juni 2007

Een dagje vrij

zondag 17 juni
Vanmorgen werd ik erg vroeg wakker. Dus maar ff lezen. Buiten kwam er een tropische bui naar beneden. Na het ontbijt van bagels en wentelteefjes, gingen we gedrieën op pad. Vandaag is de eerste meeting pas om 8:00 PM. Een hele dag voor ons dus.Lopen is hier geen optie vanwege de afstanden en de bus rijdt alleen op weekdagen in de spits, dus een echte Amerikaan gehuurd bij
Avis. Met de Ford Taurus reden we eerst naar Clear Water Bay. We hebben wat rondgereden en de huizen en diverse grote (speed)boten langs deze inham van de Golf van Mexico bekeken. Best leuk wonen daar. Daarna betrok de lucht en kwam er weer een tropische bui naar beneden. Buiten heb je het gevoeld in een tropische kas te lopen. De regen voelt net zo aan als een warme douche.


We zijn naar Space Center Houston gegaan. Een soort Space Expo maar meer Disney-like. Heel veel leuke exhibits, ook voor de kleintjes en niet alleen over ruimtevaart. Het was leuk om daar een nagebouwde Space Shuttle ook van binnen te bekijken. Een film over leven in de ruimte te zien en naar live beelden van de huidige Shuttle vlucht te kijken met commentaar van een deskundige. En natuurlijk alles op breeeeeeeedbeeeeeeeeld.

Na het Space Center zijn we naar downtown Houston gereden over de breeeede Amerikaanse snelwegen. Interstate 45. Vijf banen heen en vijf banen terug. In downtown Houston was het wel erg rustig, weinig mensen en auto’s op straat. Het regende niet meer. Iedereen zat bij een honkbal wedstrijd in het stadion van de Houston Astros. Maar een biertje in de Irish pub
smaakte best. Het begon immers weer te plenzen.
Vroeg gingen we een hapje eten in een Mexicaans restaurant en dronken onze koffie bij Starbucks. Waar anders. De meeste Amerikaanse koffie is bruin water met een smaakje. (sorry guys, but I like it strong!)
Vanavond om 8:00 PM hadden we de eerste briefing van de NASA. Joan Sanders is ons aanspreekpunt. Na de formaliteiten werd ons gemeld morgenvroeg om 7:15 AM klaar te staan. Pffff best vroeg, maar dat heb ik er graag voor over. Dan worden we opgehaald en gaat het NASA avontuur hier in Houston, Texas echt beginnen!!

Op we weblog van Marc Brouwer van De Kosmos uit Apeldoorn kun je ook zijn relaas lezen en nog meer foto’s zien.
http://www.de-kosmos.nl/ klik op de link deltaschool.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hans,
Ziet er leuk uit die weblogs van jullie. Mooi avontuur. Net de foto's bekeken op de sit van Marc en dat geeft een mooi overzicht van jullie vrije dagje. Ik hoop dat jullie verdere week ook leuk en goed zal verlopen. Ik ben in ieder geval benieuwd. Succes.
Groeten, Wilma.

Anoniem zei

ha die Hans,

heel veel plezier en geniet er van!
Volgende week woensdag wordt ons tweede bord geplaatst.
Lopen een beetje voor de gift van de Rabo vooruit!

gr.
Michel

Anoniem zei

Spannende avonturen overseas! Gaaf om je zo te volgen (al doe je vast ook wel dingen stiekem...)
Doeg, Hil

Anoniem zei

Hoi Hans,
Ben wel een klein beetje jaloers !
Klinkt allemaal geweldig. Geniet ervan hé !
C U Lia

Anoniem zei

Hoi Hans,
We kregen een berichtje uit Houston, that you have a problem....

veel plezier nog!

anoniempje