dinsdag 19 juni 2007

De eerste cursusdag bij NASA

Het is begonnen, de cursus bij NASA. Na de nodige formaliteiten met badges en ID’s mochten we naar binnen. Het klaslokaal is groot met mooie posters op de muren en de nodige computers. Susan White, directeur van NASA opleidingen, verwelkomde ons. Leuk was dat ze benadrukte dat wij als leerkrachten een belangrijke rol hebben in het besluiten die kinderen uiteindelijk maken in hun leven.
Na uitleg van het programma, was er een rondleiding naar de hal waar de levensechte nagebouwde modules staan van het Internationale Space Station (ISS) en de Space Shuttle. Indrukwekkend om die dingen op ware grootte te zien. Na de groepsfoto was het tijd voor de lunch. We reden naar restaurant Rocket. je raadt het al, een interieur dat veel met NASA te maken had. Zolang je binnenblijft hier is alles prima geairconditioned,maar buiten is het bloed heet en erg klam. Je loopt tegen een deur van warmte aan. Da’s wel ff wennen.
In de middag was het de beurt aan Patrick Buzzard. Hij vertelde van alles over het nieuwe ruimtevaart programma Constellation. De Space Shuttle gaat in 2010 met pensioen en wordt opgevolgd door Orion raketten die capsules lanceren naar het ISS en in 2014 zelfs weer naar de maan om daar een basis op te gaan bouwen. Er zijn ook plannen om naar Mars te gaan. Onze leerlingen zullen dat in hun leven nog gaan meemaken. Misschien zelfs wel als astronaut de ruimte in gaan naar de maan of Mars!!

Als afsluiting ontwierpen we in groepen een Crew Exploration Vehicel (CVE). Een ruimte vaartuig om van en naar de ruimte te gaan voor een zestal astronauten. Ontwerpen, budget opstellen, materialen aanschaffen en bouwen. Dat werden heel veel verschillende en soms verrassende ontwerpen. Iedereen bleef wel binnen het budget van $ 50 miljoen.








Vanavond gaan we naar Galveston. Een stad aan de Golf van Mexico. Met een groep gaan we daar eten en meer. Verslag volgt.

Geen opmerkingen: